U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Uurtarief

Het algemene uurtarief voor 2020 is € 98,75.

  • Bij gesprekken betreft het een sessie van 45 minuten (45 minuten contacttijd, 15 minuten uitwerktijd en administratie)
  • Een behandelsessie duurt 55 minuten.
  • Bij psychologisch onderzoek kost het uitwerken van de testgegevens en het schrijven van het verslag tijd. Een indicatie voor deze rapportage- en uitwerktijd is het verdubbelen van het aantal onderzoeksuren. Dus bij bijvoorbeeld 4 uur onderzoek, wordt 4 uur extra in rekening gebracht.

 
U kunt in aanmerking komen voor gereduceerde tarieven, wanneer u sessies vooraf betaalt. U hebt keuze in het aantal sessies dat u vooruit betaalt, waarbij de korting kan oplopen tot ongeveer 7 %.
Tevens zijn er andere manieren om kosten te verminderen (zie kosten besparen).

  

In 2020 is grotendeels overgegaan naar online sessies. De tarieven voor deze online sessies zijn momenteel ongeveer 20 - 25 % lager dan het algemene uurtarief dat hierboven is genoemd. 

 

Voor meer gedetailleerde informatie over de tarieven kunt u per email een overzicht aanvragen.

 

 

Vergoeding

 

Per 1 januari 2015 is de vergoeding van de Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ) grondig veranderd. De vergoeding van de jeugdzorg is overgegaan naar de gemeente. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet de psycholoog een contract hebben gesloten met de betreffende gemeente.

Na rijp beraad is besloten geen contract af te sluiten met de gemeente Amsterdam. De belangrijkste redenen daarvoor zijn vrijheid van praktijkvoering en privacybescherming. 

Het is trouwens voor een praktijk alleen maar mogelijk om een contract af te sluiten met de gemeente waarin de praktijk gevestigd is. Cliënten buiten de regio Amsterdam komen daarom sowieso niet meer voor vergoeding in aanmerking bij een praktijk die in Amsterdam is gevestigd.