U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Aanmelding 

U kunt zich telefonisch of per email aanmelden. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

 

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Wanneer het een kind betreft, is dit intakegesprek bij voorkeur met beide ouders. Voorafgaande aan het intakegesprek krijgt u een vragenlijst toegestuurd. De bedoeling is dat u deze invult en eventueel met aanvullende informatie terugstuurt voordat het intakegesprek plaats vindt. Hierdoor kan het eerste gesprek doelgerichter verlopen. In het intakegesprek wordt bekeken of psychologisch onderzoek zinvol is en hoe dit onderzoek eruit zal zien.

 

Als er al veel onderzoek heeft plaats gevonden, kan gebruik gemaakt worden van deze gegevens. Dit zou kunnen betekenen dat al direct met behandeling kan worden gestart.

 

Een psychologisch onderzoek bestaat in het algemeen uit twee of meerdere sessies van 2 à 3 uur. Na het onderzoek volgt een adviesgesprek en wordt een psychologisch rapport gemaakt.

 

Bij behandeling is er in de regel sprake van één individuele sessie per week. Meerdere sessies per week of een langere sessie is echter ook mogelijk. Een reguliere sessie duurt 55 minuten.