Artikelen


Een goed geheugen is essentieel voor leren. Dat is een onomstotelijk feit. Je leert slecht of (bijna) niet als je geheugen is aangetast. Maar over welk geheugen hebben we het?
Lees verder...

 

Tegenwoordig hoor je regelmatig dat een kind leerproblemen heeft omdat het werkgeheugen niet goed zou functioneren. Er zijn allerlei trainingen om het werkgeheugen te verbeteren. Zijn die zinvol?
Lees verder...

 

Een nieuwe taal leren heeft iets magisch. Maar is het leren van een vreemde taal tegenwoordig nog wel nuttig? Er zijn verschillende redenen om toch een nieuwe taal te leren en allerlei leuke taalapps, die het leren plezieriger maken.
Lees verder...

 

Rekenen is een vak dat vaak sterke reacties oproept. De één doet het met animo, de ander heeft er een hardgrondige hekel aan.
Rekenen is een complex gebeuren. Er zijn veel redenen waarom een kind niet goed rekent.
Lees verder...

 

Wat is belangrijk bij het leren van een nieuwe taal? Er komt van alles bij kijken: motivatie, woordenschat, grammatica, prosodie... Maar waar het uiteindelijk allemaal om draait is communicatie.
Lees verder...

Het Default mode netwerk is een fascinerend hersennetwerk. Het is verbonden met dagdromen, fantasie en creativiteit. Het is belangrijk voor je mentaal welbevinden.
Lees verder...

Het electrome. Elektriciteit in niet alleen om ons heen, maar het is ook in ons lichaam. Elektrische krachten vervullen een cruciale rol in ons lichaam en ziekte en genezing hangen ermee samen.
Lees verder...

Je hebt behoefte aan iets geheel anders. Ontdek de wonderen van het universum met een buitenaardse reis. Onze eerste reis gaat naar de Maan. Je leven krijgt weer kleur.
Lees verder...